Trollsjön

Typ av bad: Naturbad
Toalett:
Brygga:
Badstege:
Omklädningsrum:
Parkeringsplats:
Bänkar:
Lekplats:
Grillplats:
Kiosk/kafé:
EU-bad:
Övrigt: Badflottar finns

Ej någon väderdata

Ej uppdaterad badrekommendation

Ej någon provdata

TILLGÄNGLIGHET ♿️ 

Parkeringsplats:
Handikapptoalett:
Rullstolsramp ut i vattnet:
Ledarhund får medtas:
Övrigt: Badrullstol finns att låna på Vendelbadet att ta med till valfritt naturbad i kommunen.
Badrullstol bokas via Vendelbadet 0293-21 96 30.

= Ja    = Nej
 = Framgår ej

Om badet

Trollsjön är ett naturbad beläget i en vattenfylld bergtäkt som bröts fram i samband med E4:ans nya sträckning, strax utanför Tierp. Med sitt djup och klara vatten är Trollsjön en upplevelse och i sjön finns badflottar för både lek och solande. Badet kallas ibland även för Badsjön.

Här finns bland annat parkeringsytor, toaletter och badflottar.

Här kan du hoppa från höga klippor ner i det djupa vattnet. Sjön är på sina ställen mer än 25 meter djup och är en populär plats även för dykare.

Stege och ledstång finns monterat utefter bergväggen för att de som hoppar i vattnet från klipporna ska kunna ta sig upp igen.

Säkerhet

Det är viktigt att vara medveten om vattendjupet när man ska bada i Trollsjön. Vattendjupet är cirka 26 meter. Vistas man i området är det även viktigt att vara försiktig när man närmar sig branterna. Säkrast är det bakom staket eller på fast berg. Man bör också tänka på att människor högre upp kan få stenar eller annat att trilla ner på den som är under. Det är heller inte säkert att klättra upp för klippväggarna, eftersom vissa partier är försvagade av sprängningsarbetet och kan lossna. Var försiktig om du promenerar runt sjön och dyk inte ner i sjön från branterna!

Båten som finns intill strandkanten är en livbåt. Den är ingen lekutrustning, utan ska finnas till hands om någonting skulle hända.

Badförhållanden

Väderprognos, kvalitet på vatten och badtemperatur för Trollsjön hittar du hos Havs och Vattenmyndigheten » Trollsjön

Foto: Tierps Kommun