Aspenbadet

TILLGÄNGLIGHET ♿️ 

Handikapptoalett: *
Enskilt omklädningsrum: *
Lånerullaror:

Lift ned i vattnet:

Duschstol:

Parkeringsplats:

* I enskilt omklädningsrum finns tillgänglighetsanpassad toalett och dusch.

= Ja    = Nej
 = Framgår ej

FAKTA OM BADPLATSEN

Typ av bad: Inomhusbad
Entréavgift:
Antal pooler: 3 st inomhus, 1 st utomhus
Simbassäng:
Barnpool:
Toalett:
Omklädningsrum:
Parkeringsplats:
Kiosk/kafé:
Övrigt: Bastu, fika får medtagas. Om sommaren finns grönytor, en liten plaskbassäng och beachvolleyplan utomhus att nyttja.

Om badet

Aspenbadet är ett inomhusbad i Tierp för dig som vill ha skoj i vattnet, motionera eller njuta en stund. Där kan du simma och leka i vattnet och passa på att värma dig en stund i bastun. För barn finns det många leksaker att flyta på, dyka efter och busa med i vattnet. Du som vill motionssimma kan lugnt göra det i 25-metersbassängen.

På Aspenbadet finns det tre bassänger inomhus – en 25 m simbassäng, en mindre varmbassäng som är 80 cm djup och en varm småbarnsbassäng som är från 0 cm till 30cm djup. De två mindre poolerna håller en temperatur på 31 grader, där finns även mindre vattenfall och en attraktion som sprutar vatten

Sommartid kan barn även plaska i en liten bassäng utomhus.

Ta en fika på Aspenbadet och återfå krafterna efter simturen! Varför inte äta en frukost eller lunch här? Alla gäster är välkomna att ta med sig egen mat eller fika!

Bad och säkerhet

För att barn ska få vistas på badet utan förälder/vuxen är simkunnighet ett krav. För att räknas som simkunnig måste barnet ha utfört ett godkänt vattenprov.

”Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytanoch efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter i följd på djupt vatten varav 50 meter på rygg.”

Aktuella öppettider och priser för badet hittar du på dess hemsida. Länk till sidan hittar du mot slutet av denna sida.

Tillgänglighet

Runt hela bassängområdet finns en bred gång och rullstolar kan ta sig fram i hela badet. Lift finns vid både stora 25-meters bassängen och lilla bassängen, så att du kan komma ner i bassängen även om du har svårt att gå.

Utanför ingångarna till omklädningsrummen finns två rullatorer att låna in i simhallen. Du har också möjlighet till enskilt omklädesrum och duschstolar finns att låna.

Badförhållanden

Aspenbadet är ett inomhusbad som erbjuder bad året om. De två mindre poolerna inomhus håller en temperatur på 31°C.
Foto: Tierps Kommun