Rimbo badhus

TILLGÄNGLIGHET ♿️ 

Handikapptoalett:
Enskilt omklädningsrum:
Parkeringsplats:
Lånerullator: –
Lift ned i vattnet: –
Duschstol: –
Ledarhund får medtas: –​

= Ja    = Nej
 = Framgår ej

FAKTA OM BADPLATSEN

Typ av bad: Naturbad
Entréavgift:
Toalett:
Brygga: –​
Badstege: –​
Omklädningsrum:
Parkering:
Bänkar: –​
Lekplats: –​
Grillplats: –​
Kiosk/kafé:
EU-bad: –​
Övrigt: 
Vattenrutschkana

Om badet

Rimbo badhus är ett inomhusbad för alla! Barnfamiljer, motionärer, unga, gamla och alla där emellan.

Badet har 3 bassänger. I anslutning till bassängerna finns ett café med ett enklare sortiment. Du är också välkommen att ha med din egen matsäck.

Bassänger

Det finns en stor bassäng med 25-metersbanor, egen lekdel och vattenrutschkana. Minst en bana är öppen för motionssimning. För de riktigt små finns en småbarnsbassäng. Temperaturen ligger runt 27 grader.

Rehabbassäng

Det finns också en liten rehabbassäng med varmare vatten, ca 32-33 grader. Rehabbassängen används till stor del för simskolor, vattengympor, sjukgymnastik och andra verksamheter. För information om allmänhetens badtider kontakta badhuset. Rehabbassängen är främst till för icke simkunniga, små barn samt personer med rehabiliteringsbehov.

Flexomklädningsrum

Rimbo badhus kan erbjuda ett Flexomklädningsrum till dig som önskar, exempelvis till följd av funktionsnedsättning eller om du inte väljer dam eller herr. Flexen kan du boka hos badhuset via telefon eller mail tidigast en vecka i förväg.

Bad och säkerhet

Förälder eller vårdnadshavare har det yttersta ansvaret för barn under 18år. Barn under 10 år och/eller ej simkunniga, ska medföljas av badande eller ombytt simkunnig vuxen. Lämna aldrig barn som inte kan simma längre bort än en armlängds avstånd.

Det finns alltid livräddningsutbildade badvärdar i anläggningen.

Simskola och vattengymnastik

Simskola för både barn och vuxna finns kontinuerligt mellan september och maj. Samtliga simlärare är utbildade av SLS (Svenska Livräddningssällskapet).

Olika typer av vattenfysträning och klassisk vattengympa går att boka både som termins- och passbokning.

Badförhållanden

Rimbo badhus är ett inomhusbad med tre bassänger. Badtemperatur i småbarnsbassängen är ca 27°C och ca 32-33°C i rehabbassängen. Temperatur i simbassäng framgår ej.

Foto: Norrtälje Kommun