Sandviksbadet

Typ av bad: Naturbad
Toalett:
Brygga:
Badstege:
Omklädningsrum:
Parkering:
Bänkar: 
Lekplats:
Grillplats:
Kiosk/kafé:
EU-bad:

Ej någon väderdata

Ej uppdaterad badrekommendation

Ej någon provdata

TILLGÄNGLIGHET ♿️ 

Handikapptoalett:
Rullstolsramp ut i vattnet:
Parkeringsplats:
Ledarhund får medtas: –
Övrigt: –

= Ja    = Nej
– = Framgår ej

Om badet

Sandviksbadet är ett naturbad beläget vid Långsjön, i Björklinge friluftsområde. Badet är ett stort och lättillgängligt bad med sandstrand, bryggor och gräsytor. Sandviksbadet kallas även för Långsjöbadet och Björklingebadet.

Vid badet finns omklädningsrum med dusch och tillgänglighetsanpassad toalett. Badet bjuder även på lekplats, hopptorn och beachvolleyplan.

Badet har en kiosk som har öppet alla dagar under sommaren, utom midsommarafton, fram till och med den 19 augusti. I kiosken kan man köpa glass och fika samt varm och kall dryck.Öppettider: 11.00-18.30

Badet har flera grillplatser och bord där du kan äta medhavd matsäck.

Parkering finns cirka 100 meter från badet och från närmsta busshållplats är det cirka 1 kilometers promenad.

Vinterbad

Vid Sandviksbadet håller vi under vintern en isvak öppen för vinterbad. Här finns också en omklädningshytt att byta om i som är öppen året om. Läs om status för isvaken på Björklinge friluftsområde Facebook-sida  .

Närliggande hundbad

Cirka 800 meter från Sandviksbadet, intill båtbryggan, ligger Prästängens hundbad där hundar får tas med och får bada. Inga hundar får medtas vid Sandviksbadet.

Badförhållanden

Väderprognos, kvalitet på vatten och badtemperatur för Sandviksbadet hittar du hos Havs och Vattenmyndigheten » Sandviksbadet

Foto: Uppsala Kommun