Fjällnora hundbad

TILLGÄNGLIGHET ♿️ 

Handikapptoalett:
Rullstolsramp ut i vattnet:
Parkeringsplats:
Ledarhund får medtas:
Övrigt: –

= Ja    = Nej
 = Framgår ej

FAKTA OM BADPLATSEN

Typ av bad: Hundbad
Toalett:
Brygga:
Badstege:
Omklädningsrum:
Parkering:
Bänkar:
Lekplats:
Grillplats:
Kiosk/kafé:
EU-bad:

Om badet

Fjällnora hundbad är ett hundbad beläget vid sjön Trehörningen, i Fjällnora friluftsområde.

Badplatsen är för hundar och erbjuder sandstrand och gräsyta. Här finns även brygga och grillplats. Hundbadet ligger cirka 600 meter från Fjällnorabadet.

Parkering finns cirka 1 kilometer från badet och från närmsta busshållplats är det cirka 1 kilometers promenad.

Fjällnora friluftsområde

Badet ligger i Fjällnora Friluftsområde som erbjuder en mängd aktiviteter.

På lantgården bredvid parkeringsplatsen kan du se gårdens tama djur. Stanna gärna till en stund och hälsa på djuren. På gården bor kor, hästar, får, höns, grisar, kaniner och getter. Ute i det vilda kan du få syn på rådjur, älg, hare och grävling.

I Fjällnora kan du följa flera tydligt markerade vandrings­leder. De flesta lederna startar vid parkerings­platsen och är mellan 3 och 5,3 km långa.

Vill du ta dig ut på vattnet kan du hyra en mängd farkoster i friluftsgårdens reception såsom roddbåt, kanot (kanadensare), stand up paddleboard, trampbåt och motordriven flotte. Flytväst finna att låna i samband med hyra. Det finns även pontoner till kanot för personer med funktionsnedsättning. Du som är under 18 år behöver ha med dig en vuxen när du hyr.

Vid friluftsgården ligger även en naturlekplats med roliga och fantasifulla djur i trä, gungor och klätterställningar. Naturlekplatsen passar både för mindre och större barn.

Det finns även möjlighet att campa och fiska vid Fjällnora friluftsområde.

Lennakatten

Varför inte ta Lennakatten ut till badet? Med Lennakattens familjerabatt får en betalande vuxen utan kostnad medföra upp till 2 barn 7-15 år gamla. Från stationen i Selknä kan du sedan byta till veteranbuss till badet eller varför inte ta med er cyklarna på tåget och cykla till badet? Cyklar, liksom hundar, tas med kostnadsfritt på Lennakattens tåg.

Fler bad i Fjällnora Friluftsområde

I Fjällnora Friluftsområde finns även Fjällnorabadet, ett stort bad för hela familjen, och Fjällnora naturistbad, ett bad där man får bada naken.

Badförhållanden

Väderprognos, kvalitet på vatten och badtemperatur för Fjällnorabadet hittar du hos Havs och Vattenmyndigheten » Fjällnorabadet
Foto: Josefine Liljeborg