Fjällnora naturistbad

Typ av bad: Naturbad, Naturistbad
Toalett:
Brygga:
Badstege:
Omklädningsrum:
Parkering:
Bänkar:
Lekplats:
Grillplats:
Kiosk/kafé:
EU-bad:

Ej någon väderdata

Ej uppdaterad badrekommendation

Ej någon provdata

TILLGÄNGLIGHET ♿️ 

Handikapptoalett: –
Rullstolsramp ut i vattnet:
Parkeringsplats:
Ledarhund får medtas: –
Övrigt: –

= Ja    = Nej
 = Framgår ej

Om badet

Fjällnora naturistbad är ett naturistbad beläget vid sjön Ramsen, i Fjällnora friluftsområde. Badplatsen har sandstrand, brygga och gräsytor.

Vid badet finns grillplats och toalett.

Parkering finns cirka 700 meter från badet och från närmsta busshållplats är det cirka 700 meters promenad.

Fjällnora friluftsområde

Badet ligger i Fjällnora Friluftsområde som erbjuder en mängd aktiviteter.

På lantgården bredvid parkeringsplatsen kan du se gårdens tama djur. Stanna gärna till en stund och hälsa på djuren. På gården bor kor, hästar, får, höns, grisar, kaniner och getter. Ute i det vilda kan du få syn på rådjur, älg, hare och grävling.

I Fjällnora kan du följa flera tydligt markerade vandrings­leder. De flesta lederna startar vid parkerings­platsen och är mellan 3 och 5,3 km långa.

Vill du ta dig ut på vattnet kan du hyra en mängd farkoster i friluftsgårdens reception såsom roddbåt, kanot (kanadensare), stand up paddleboard, trampbåt och motordriven flotte. Flytväst finna att låna i samband med hyra. Det finns även pontoner till kanot för personer med funktionsnedsättning. Du som är under 18 år behöver ha med dig en vuxen när du hyr.

Det finns även möjlighet att campa och fiska vid Fjällnora friluftsområde.

Lek och äventyr

Äventyrsbanan i Fjällnora är en av Sveriges största höghöjdsbanor med hängbroar och linbanor som går högt upp bland trädtopparna. Äventyrsbanan ligger i närheten av friluftsgården.

Vid friluftsgården ligger även en naturlekplats med roliga och fantasifulla djur i trä, gungor och klätterställningar. Naturlekplatsen passar både för mindre och större barn.

Lennakatten

Varför inte ta Lennakatten ut till badet? Med Lennakattens familjerabatt får en betalande vuxen utan kostnad medföra upp till 2 barn 7-15 år gamla. Från stationen i Selknä kan du sedan byta till veteranbuss till badet eller varför inte ta med er cyklarna på tåget och cykla till badet? Cyklar, liksom hundar, tas med kostnadsfritt på Lennakattens tåg.

Fler bad i Fjällnora Friluftsområde

I Fjällnora Friluftsområde finns även Fjällnorabadet, ett stort bad för hela familjen, och Fjällnora hundbad, ett bad där hunden får svalka sig.

Badförhållanden

Väderprognos, kvalitet på vatten och badtemperatur för Fjällnora naturistbad hittar du hos Havs och Vattenmyndigheten » Fjällnora naturistbad