Fjällnorabadet

Typ av bad: Naturbad
Toalett:
Brygga:
Badstege:
Omklädningsrum:
Parkering:
Bänkar:
Lekplats:
Grillplats:
Kiosk/kafé:
EU-bad:

Ej någon väderdata

Ej uppdaterad badrekommendation

Ej någon provdata

TILLGÄNGLIGHET ♿️ 

Handikapptoalett:
Rullstolsramp ut i vattnet:
Parkeringsplats:
Ledarhund får medtas: –
Övrigt: Pontoner till kanot för personer med funktionsnedsättning och motordriven flotte för rullstolar finns att hyra. Du kan även hyra badstol och för vinteraktiviteter finns iskälke, skridskostöd och spark att hyra.

= Ja    = Nej
 = Framgår ej

Om badet

Fjällnorabadet är ett naturbad beläget vid sjön Trehörningen, i Fjällnora. Det är ett stort, lättillgängligt bad med sandstrand och stora gräsytor.

Badet erbjuder bland annat bryggor, flytbrygga, hopptorn, kiosk och servering. Vid badet finns omklädningshytter med dusch och tillgänglighetsanpassad toalett (RWC). Bastu och badtunna finns att hyra. I området finns flera grillplatser och bord där du kan äta medhavd matsäck.

Parkering finns cirka 500 meter från badet och från närmsta busshållplats är det cirka 500 meters promenad.

Vinterbad

Inom Fjällnora Friluftsområde finns det fyra olika badplatser, och vid en av dem finns både vedeldad bastu och badtunna att hyra. Under tiden det är is så finns det minst två vakar.

Fjällnora friluftsområde

Badet ligger i Fjällnora Friluftsområde som erbjuder en mängd aktiviteter.

På lantgården bredvid parkeringsplatsen kan du se gårdens tama djur. Stanna gärna till en stund och hälsa på djuren. På gården bor kor, hästar, får, höns, grisar, kaniner och getter. Ute i det vilda kan du få syn på rådjur, älg, hare och grävling.

I Fjällnora kan du följa flera tydligt markerade vandrings­leder. De flesta lederna startar vid parkerings­platsen och är mellan 3 och 5,3 km långa.

Vill du ta dig ut på sjön kan du hyra en mängd farkoster i friluftsgårdens reception såsom roddbåt, kanot (kanadensare), stand up paddleboard, trampbåt och motordriven flotte. Flytväst finna att låna i samband med hyra. Det finns även pontoner till kanot för personer med funktionsnedsättning. Du som är under 18 år behöver ha med dig en vuxen när du hyr.

Det finns även möjlighet att campa och fiska vid Fjällnora friluftsområde.

Lek och äventyr

Äventyrsbanan i Fjällnora är en av Sveriges största höghöjdsbanor med hängbroar och linbanor som går högt upp bland trädtopparna. Äventyrsbanan ligger i närheten av friluftsgården.

Vid friluftsgården ligger även en naturlekplats med roliga och fantasifulla djur i trä, gungor och klätterställningar. Naturlekplatsen passar både för mindre och större barn.

Tillgänglighet

Badplatsen är försedd med en tillgänglighetsanpassad ramp med räcken och brygga och tillgänglighetsanpassade toalett (RWC) finns. Handikapparkeringen ligger 50 meter från serveringen och 200 meter från badet. Vill du ge dig ut på vattnet finns pontoner till kanot för personer med funktionsnedsättning och motordriven flotte för rullstolar att hyra. Du kan även hyra badstol och för vinteraktiviteter finns iskälke, skridskostöd och spark att hyra.

Lennakatten

Varför inte ta Lennakatten ut till badet? Med Lennakattens familjerabatt får en betalande vuxen utan kostnad medföra upp till 2 barn 7-15 år gamla. Från stationen i Selknä kan du sedan byta till veteranbuss till badet eller varför inte ta med er cyklarna på tåget och cykla till badet? Cyklar, liksom hundar, tas med kostnadsfritt på Lennakattens tåg.

Fler bad i Fjällnora Friluftsområde

I Fjällnora Friluftsområde finns även Fjällnora naturistbad, ett naturistbad där man får bada naken, och Fjällnora hundbad, ett bad där hunden får svalka sig.

Badförhållanden

Väderprognos, kvalitet på vatten och badtemperatur för Fjällnorabadet hittar du hos Havs och Vattenmyndigheten » Fjällnorabadet
Foto: Josefine Liljeborg